Med livet i tanke

Med livet i tanke

Bara vara ...

Insikter och djupa tankarPosted by Alexa 2016-10-08 12:01:41
Jag blev påmind häromdagen om hur det var att vara barn och bara vara i nuet och inte behöva göra något för att uppleva glädje och lekfullhet.
Pojken gjorde en trivial rörelse och hans kompis stod och tittade. De skrattade och lekte med en grind som åkte fram och tillbaks. Det fanns egentligen ingenting att vara glad eller lycklig över, men känslan fanns där ändå. Det är som att det är en egen dimension som väller upp inom personen när den kontaktar och delar en upplevelse med någon annan.

Eftersom jag har lätt för att känna in i hur andra känner kunde jag uppleva något som förde mig tillbaks nästan 35 år i tiden. Känslan är mycket befriande och skrattretande och det är ett lugn som vilar i helt och hållet i nuet och i kärleken som vibrerar runt omkring mig och alla andra. Då började frågor poppa upp inom mig.
Varför är det så sällan jag känner så här idag?
Varför kunde inte denna känsla få kunna bli känd även som vuxen?
Varför slipade livet mig till att bli mer avskuren från det underbara nuet och glömma den enorma glädje som finns att hämta där?

Oskuldsfullheten och känslan av att inte behöva ändra något, just nu, lämnade mig gradvis under tonåren. Smärtan av att vara en outsider och få en uppfostran som handlar om att skapa trygghet och säkerhet omkring mig var No1 i livet.
Jobb, bostad, sträva, partner, barn, fin bil med bra försäkring.
Tryggt ska de va! Men O boy va tråkigt!

Jag märker att ju mer jag använder integrationsprocessen och dyker ner i "skadade" bitar av mig desto mer kommer jag i kontakt med den inre glädjen och lyckan oavsett om det handlar om prylar eller ej. Det är som att lösa upp gammalt damm som har blivit mer och mer stelt med tiden.

Tänk om 90% av den jag tror jag är eller det jag strävar efter är bara en biprodukt av vad samhället, föräldrar, skola - DVS sociala strukturer - har lärt mig?

Att uppleva detta är smärtsamt och kan tolkas som meningslöshet och depression.
Men jag tror det är en utrensningsfas som kommer leda till befrielse.

Tack och lov för det!