Med livet i tanke

Med livet i tanke

Den eviga kritikern!

Tankar om ...Posted by Alexa 2016-04-04 09:35:16
Kommentarer och pekfingrar som skadar och hindrar ens kreativitet.
Det är jobbigt och hindrande att ha en förälder, lärare, partner, och släkting som jämt talar om för dig att du ska passa dig för att uttrycka dig på det sätt du vill. Du ska passa dig för att finna ro i dina excentriska idéer, för någon kan hoppa på dig och "sänka" dig!
Sociala nätverk av detta slag bör successivt avta för ens egna välbefinnande!

Men den som kan skada dig mest är den inre kritikern, skeptikern och den som alltid finns där som säger NEJ till nya idéer och tankar. Den eviga kritikern som bor inombords är den som har det sista ordet och som verkligen "sänker" oss.

Det sociala nätverket, alla runtomkring oss, är de som tränar upp och vässar den inre kritikern till sådan grad att vi förlorar den oskuldsfulla idésprutan, som vi var som barn.
Hur kan man återfå eller återta den delen igen? Hur kan man träna "upp" den oskuldsfulla delen av sig som kan komma med vilda och kanske bra idéer i ens liv?
Det handlar just om att bryta trenden och träna upp eller omprogrammera psyket att våga släppa taget och låta galna idéer frodas. Det undermedvetna har tagit den inre kritikern och gjort den till en del av dig. Det undermedvetna är stark eftersom den bygger en stor del av våra liv och tankar, att den lätt misstas för att vara vår "sanna" röst.
Nya rutiner, nya vänner, nya tankar, olika tanke-övningar, och träna sig i att det är okey att komma med nya idéer och det behöver inte medföra fara, och kantat med varningar från omgivningen.
En ny trend är satt och det viktigaste är nu att FORTSÄTTA med det!
Fortsätta jobba med att ge dig själv:
Beröm
Kärlek
Omtanke
Support
Lugnande
Firande
Uppskattande
Välkommnande

Var den perfekta partnern, MOT DIG SJÄLV!
<3