Med livet i tanke

Med livet i tanke

Ett brev till Biografen Bergakungen

Tankar om ...Posted by Alexa 2014-09-06 19:32:31
Ikväll ska jag ge detta brev till chefen på Bergakungen:

Hej!

Jag heter Alexa Österlindh.

Jag har många gånger besökt Bergakungen.

Om jag ska vara ärlig så känns det lite konstigt för mig att det bara finns en damtoa och en herrtoa. Eftersom jag har varit transsexuell och numera har utvecklats till att vara intergender, inte ser mig tillhöra något kön över huvud taget, känns det verkligen konstigt för mig att gå in på damernas eller herrarnas toalett när jag besöker biograferna.

Jag skriver detta brev till dig för att ge ett perspektiv på hur det känns att vara i ”ingemansland” och hur det kan ibland vara jobbigt att gå på toan där jag känner mig fel vart jag än går. Hur skulle jag vilja ha det då?

Jag skulle önska att det fanns en ”neutral” toalett som uttryckligen inte ”har” något kön på dörren alls. Det hade varit så mycket skönare att gå på bio om det hade funnits ett annat toalettalternativ för mig. Där även Transsexuella, transvestiter, transgenderister och många av de andra grupperna inom HBTQ kan känna sig lite mer hemma.

Jag känner flera personer som tycker samma som mig och jag märker även att ungdomarna idag har en mer ”lösare” attityd emot stereotypiska könsroller. Det hade nog blivit en stor nyhet som hade uppmärksammats både av press och RFSL om ni på Bergakungen hade byggt eller infört en ”neutral” toalett. Det hade säkerligen dragit in fler kunder.

Jag hade gått fler gånger på bio. Garanterat!

Mvh Alexa Österlindh

www.trans-formation.se